Senaste Nytt

Det senaste om Pay N Charge och elbilsladdning!

Ny branschöverenskommelse för enklare elbilsladdning

Pay n Charge Nordic har nu ställt sig bakom den branschöverenskommelse som Drivkraft Sverige, Energiföretagen Sverige och Mobility Sweden presenterade i början av maj. Överenskommelsen tydliggör att man ska kunna snabbladda på ett enkelt sätt, och betala med kort, utan att vara avtalskund.

Drivkraft Sverige, Energiföretagen Sverige och Mobility Sweden presenterade i början av maj åtaganden för enklare elbilsladdning. Överenskommelsen tydliggör att man ska kunna snabbladda på ett enkelt sätt, och betala med kort, utan att vara avtalskund.

Pay N Charge erbjuder laddning genom ett öppet betalsystem, alla kan ladda utan registrering, betalningen genomförs med bankkort direkt på bankkortsterminalen. Möjligheten finns även för att betala med mobilplånbok, RFID eller App.

I korthet innebär åtagandena:

  1. Elbilskunder ska kunna ladda vid en publik laddstation, utan att det föregåtts av avtalstecknande, och betala med betal- eller kreditkort. Elbilskunden erbjuds att antingen betala fysiskt eller digitalt (till exempel via QR-kod till hemsida eller i app).
  2. Vilket enhetspris som gäller för laddning ska vara tydligt och lättillgängligt för elbilskunden innan laddning påbörjas. Enhetspriset visas digitalt på laddstationen eller i det digitala prisgränssnittet med tydlig hänvisning på laddstationen.
  3. Priset för laddningen anges i huvudregel per kWh. Minutavgift kan tillkomma för att minimera risken för köbildning samt optimera laddning för kund.

För att fler ska våga välja elbil måste det vara enkelt att betala för sin laddning, därför är det positivt att denna branschöverenskommelse har etablerats.

Pay n Charge erbjuder snabbladdning (DC-laddning) samt AC-laddning med bankkortsterminal som standard och priset blir du alltid upplyst om på laddaren innan uppstart.

Lättillgänglig elbilsladdning utan app är möjligt!
Tack till Mobility Sweden, Drivkraft sverige och energiföretagen!

Pay n Charge
info@payncharge.se

sv_SESvenska

Telefonnummer:
010-585 84 00

E-post:
info@payncharge.se