Senaste Nytt

Det senaste om Pay N Charge och elbilsladdning!

Elbilsladdning med kortläsare – Här är varför!

Laddstationer med öppna betalsystem

I både Sverige och Norge har regeringen satt ambitiösa mål satts för ökad användning av elbilar de kommande åren. Trots detta möter potentiella elbilförare fortfarande många hinder som hindrar dem från att köpa elbil. Ett av dessa hinder är de begränsade betalningsmetoderna vid laddningsstationerna. Många laddstationer accepterar endast betalningar från användare som har registrerat sig för deras appar. Dessa medlemskap tar ofta ut en månadsavgift, en prenumerationsavgift eller kräver att elbilförare laddar ner egna appar för att använda laddstationerna. Detta är inte bara omständigt, utan ger också en dålig användarupplevelse och begränsar åtkomsten till elbilsladdstationer, vilket förhindrar ytterligare tilväxt av elbilar.

Det finns en enkel lösning. Genom att installera elbilsladdare med betalterminaler och möjliggöra för laddoperatörer att acceptera öppna kontantlösa betalningar kommer dörrarna att kunna öppnas för elbilsförare. De kan enkelt få tillgång till laddare och betala för en laddning på samma sätt som de skulle ha betalat för bensin. Ett öppet kontantlöst betalsystem har många fördelar, vilka vi kommer att framhålla nedan.

Bättre användarupplevelse

Elbilsförare kommer att vara mer nöjda med ett öppet kontantlöst betalsystem. Genom att acceptera fler betalningsmetoder för elbilsladdning kommer de att kunna välja hur de betalar. Oavsett om de väljer att svepa sitt bankkort, knacka sitt kreditkort eller betala via en digital plånbok kommer elbilsförare att kunna välja betalningsmetod som passar deras behov.

Mer intäkter för ägaren

Markägare eller fastighetsägare som implementerar elbilsladdare med betalterminaler kommer snabbt att se intäktsökning. Att installera en laddare med kortläsare är en enkel plug & play-installation och kan kraftigt förbättra ägarens intäkter eftersom det kommer att uppmuntra fler elbilsförare att ladda vid deras laddstationer. Elbilsförare föredrar öppna kontantlösa betalningar eftersom det möjliggör att de betalar med sitt föredragna betalningssätt och eliminerar besväret med att ladda ner appar eller prenumerera på en elbilsladdningstjänst. När kunderna söker efter laddare på laddkartor, kommer de troligen att söka efter elbilsladdare med betalterminaler. Att erbjuda öppna kontantlösa betalningar säkerställer att du som ägare aldrig går miste om en potentiell försäljning.

Uppmuntra elbilens framtåg

Som nämnts ovan är ett av de hinder som står i vägen för att öka användningen av elbilar de begränsade betalningsmetoderna vid elbilsladdstationer. Detta är ett omfattande problem som påverkar elbilsförare över hela världen. Men lyckligtvis har det en enkel lösning: elbilsladdare med betalterminaler som accepterar alla former av kontantlösa betalningar. Att erbjuda öppna kontantlösa betalningar kommer att uppmuntra fler potentiella elbilsförare att ta steget och därmed växer din potentiella kundbas och därmed din intäkt.

Ökad säkerhet vid laddstationerna

Sedan den omfattande antagningen av EMV-chiptekniken har kredit- och betalkort blivit en av de säkraste betalningsmetoderna. Mobila plånböcker erbjuder också en säkrare betalupplevelse än egna appar gör, eftersom dessa appar kan vara sårbara för hackning. Appar sparar också kreditkortstokens och annan känslig information, vilket gör dem mindre säkra.

Sömlös och effektiv laddning

Och sist men inte minst erbjuder elbilsladdarna med betalsystem en snabbare och smidigare upplevelse för elbilsförare. Laddning kan initieras med bara ett korttryck istället för en besvärlig identifieringsprocess som kräver nedladdning eller inloggning i ett slutet system.

Pay N Charge öppna kontantlösa betalsystem

Så, har vi övertygat dig att börja med öppna kontantlösa betalningar på din parkeringsplats? Pay N Charge är först med att erbjuda laddstationer med inbyggda betalterminaler som inte bara låter dig erbjuda öppna kontantlösa betalsystem för dina elbilsladdstationer, utan låter dig göra det med endast en kontaktpunkt. För att komma igång, kontakta Pay N Charge idag.

sv_SESvenska

Telefonnummer:
010-585 84 00

E-post:
info@payncharge.se