Senaste Nytt

Det senaste om Pay N Charge och elbilsladdning!

Elbilsboomen fortsätter – Antalet nyregistreringar ökar med 13,1% i februari 2023

Enligt färska statistik från svenska Transportstyrelsen visar att antalet nyregistreringar av laddbara bilar i Sverige fortsätter att minska under februari 2023. Men samtidigt ökar antalet elbilar, medan antalet laddhybrider fortsätter att minska.

Totalt sett registrerades 9 965 hybrid-bilar i februari 2023, vilket motsvarar 54% av det totala antalet nyregistrerade bilar. Av dessa var cirka 33% elbilar och 67% laddhybrider. Jämfört med samma period förra året har antalet elbilar ökat med 13,1%, medan antalet laddhybrider minskat med 30,1%. Det verkar därmed som att elbilarna blir allt mer populära medan laddhybriderna tappar mark.

Det är också intressant att notera att elektrifieringen går långsammare än tidigare, enligt Mobility Sweden. Även om företagen bär en stor del av marknaden, så minskar antalet nyregistrerade bilar totalt sett, särskilt på privatmarknaden. En orsak till detta kan vara att klimatbonusen sänktes från den 1 januari 2023, vilket gör att många privatpersoner kanske tvekar att köpa en ny laddbar bil.

På trots av detta finns det några segment inom bilmarknaden som ökar, som till exempel bussar. Varannan ny buss som registrerades i februari 2023 var en elbuss, vilket visar att den gröna omställningen även börjar ta fart inom kollektivtrafiken.

De mest populära elbilarna för privatpersoner i februari 2023

  1. Volvo XC40
  2. VW ID.4
  3. Tesla Model Y
  4. Kia EV6
  5. Kia Niro.

Sverige är fortfarande ett av de mest progressiva länderna när det gäller att minska utsläppen från biltrafik. Ökad användning av elbilar och andra laddbara fordon kommer att vara en viktig del i denna process, och det är spännande att se hur denna marknad fortsätter att utvecklas i framtiden.

Sverige har redan tagit flera steg för att öka antalet laddbara bilar på vägarna. Till exempel har regeringen infört flera incitament för att främja användningen av elbilar, inklusive klimatbonusen som nämndes tidigare. Dessutom finns det flera andra skattelättnader och subventioner för laddinfrastruktur, vilket gör det enklare för privatpersoner och företag att investera i en laddbar bil.

En annan viktig faktor är utvecklingen av laddinfrastrukturen i Sverige. Det finns nu tusentals offentliga laddstationer runt om i landet, samt en ökande mängd privata laddpunkter. Detta gör det möjligt för elbilsägare att ladda sina fordon i nästan alla delar av landet, och det bidrar till att minska räckviddsångesten som fortfarande finns bland många potentiella köpare.

Utvecklingen av batteriteknologi och elbilar fortsätter att accelerera runt om i världen. Med ständiga förbättringar av batteriernas prestanda och räckvidd blir elbilar allt mer praktiska och konkurrenskraftiga gentemot traditionella bilar som drivs av fossila bränslen.

I Sverige, precis som i andra länder runt om i världen, är elektrifiering av fordonsflottan en viktig del av kampen mot klimatförändringarna och luftföroreningar. Genom att minska användningen av fossilabränslen inom biltrafiken, kan vi minska vårt kolavtryck och skydda miljön för framtida generationer. Med en fortsatt ökning av antalet elbilar och en ständig utveckling av laddinfrastrukturen, kan vi göra stora framsteg mot en mer hållbar framtid för alla.

Kontakta oss på Pay N Charge för en enkel, hållbar och framtidssäkrad elbilsladdare!

sv_SESvenska

Telefonnummer:
010-585 84 00

E-post:
info@payncharge.se